Futter

Min søde veninde havde lavet par lækre futter, som jeg blev slemt misundelige på! Så jeg måtte selvfølgelig også i gang og lave mine egne

Winter is comming (desværre!) og de her bliver sandsynligvis helt uundværlige til den tid! Jeg har herudover været så heldig at skulle til Island med min uddannelse her den 20. september (2017), hvor de helt sikkert også skal pakkes og bruges på det hostel vi skal bo på – for shit det er allerede koldt og vådt på Island!

Futterne er så dejlige og varme og et godt reste-garns projekt, hvis man lige har lidt tykt garn liggende, man ikke lige ved, hvad man skal bruge til (som jeg selv havde)

Jeg har fulgt denne opskrift: Hæklede sutsko til de første futter (grå, str. 37)

Jeg har herefter leget lidt med de forskellige længder og farveskift, hvor de grå har en lidt kortere “snude” end de grønne, så de grønne kommer til at ligne sokker lidt mere og dækker lidt mere af foden, hvilket er ret lækkert!

Man kan, som i kan se, selv bestemme, hvor man skifter farve, alt efter hvor meget reste garn man lige har tilbage af de forskellige farver – det bliver helt sikkert fint uanset hvor farveskiftet sker!

Jeg var så stolt af mine og viste dem til min søde kæreste og da han så dem, kunne han jo ikke dy sig for at spørge om jeg ikke også ville hækle et par til ham.  Så jeg måtte i gang med at ændre lidt på opskriften, så de også kunne passe hans lidt større fod (str. 46!). Opskriften er næsten den samme, men med få ændringer, der gør, at den passer en lidt bredere, længere mandefod bedre.

Så here goes:

Hæklede futter “male edition”:

Instruktion

 • Hver rundt sluttes med 1 kædemaske og startes med 2 luftmasker, som erstatter første stgm

Materialer

 • Tykt garn – evt. noget der minder lidt om uldgarn
 • Hæklenål 4.5

Opskrift

 1. 10 stgm i en magisk ring (10)
 2. 2 stgm i hver maske (20)
 3. *2 stgm i samme maske, 1 stgm* gentag mellem * og * runden ud (30)
 4. *10 stgm, 2 stgm i samme* – gentag mellem * og * 3 gange (33)
 5. Runde 5-12 (eller indtil ønsket længde): 33 stgm
 6. Herefter har jeg skiftet farve til den gule farve
 7. Tæl 13 stgm tilbage i det brune stykke (altså der hvor du lige har hæklet) og sæt nålen i her. Lav nu 25 stgm, så lukningen fra sidste rundt kommer til at ligge nederest på futten.
 8. Runde 14-X: 26 stgm indtil ønskede længde – mål gerne dit “offers” fod.

Jeg fandt ud af, at futterne hellere skal være en lille smule for små end en lille smule for store, da de ellers falder af, så det er nok smartest at prøve futten på den fod de skal gives til inden den afsluttes

Til slut hækles de to sider sammen. Dette gøres ved at vende vrangen ud og herefter hækle op langs siden med kædemasker

Hæft enderne og slut eventuelt med at putte strømpegummi under sålen (evt. dette strømpegummi fra rito), så futterne ikke glider på gulvet

– Bellis –

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *