Halskrave

Hæklet halskrave til de lidt køligere tider! Halsvarmeren går godt både til kjoler og bluser, men det bedste er helt klart, at den varmer rigtigt dejligt på de kolde vinterdage ❆❆

Opskriften er fra Svarta Fåret: Virka Värmande hals/nack/axelvärmare fra Svarta Fåret

Jeg startede med at lave kraven efter opskriften og det gik så fint! Jeg måtte dog trevle op igen for at ændrede en lille smule i opskriften. Dette gjorde jeg fordi mit garn er en lille smule elastisk, så halsvarmeren gav sig efter at jeg havde taget den på et par gange, så den endte simpelthen med at blive for stor – og jeg kender bare mig selv for godt til at vide, at jeg ikke kommer til at bruge mine hjemmelavede hæklerier, hvis de ikke passer perfekt! 😉

Det jeg gjorde var så, at jeg i stedet for at lave 69 runder i den første del af opskriften kun lavede 60 – simpelt, men effektivt. Jeg har til min krave brugt garn fra Mayflower: “Baby Soft” og jeg har brugt hæklenål str. 4, hvor jeg kunne nøjes med et enkelt garnnøgle 🙂

Opskriften på den nederste del kommer derfor til at lyde som følger i stedet:

  1. 60 fm rundt i kanten af tube-stykket
  2. 1 fm + 2fm i samme m =  90 fm
  3. 15 fm + 2fm i samme m = 96 fm
  4. (stgm + 2 lm + stgm) + spring næste maske over + 1 stgm + spring næste maske over x 24
  5. (stgm + 3 lm + stgm om foregående “luftmaskeV”) + 1 stgm i foregående stgm) x 24
  6. (2stgm + 2 lm + 2stgm om foregående “luftmaskeV”) + 1 stgm i foregående stgm ) x 24
  7. (6 stgm om foregående “luftmaskeV”) +  1 stgm i foregående stgm) x 24

Så i princippet har jeg gjort det helt det samme som opskriften forelyder, bare med færre gentagelser

PS: ELSKER i ikke også bare den røde jakke fra Zara?? Jeg er helt pjattet med den – desværre er der ikke så ofte lejlighed til at iklæde sig den smukke sag. Så er det godt, at man kan bruge den til mini-photo shoot med den fine halskrave <3.

God dag derude

– Bellis –

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *